Kommunfullmäktiges sammanträde 22/6

Kvällens intressantaste fråga var interpellationen från kommunens tididigare skolchef Anders Wilhelmsson (s) till kommunstyrelsens ordförande Ronny Sandberg i vilken omfattning  fristående skolor innebär ökade kostnader för kommunen. Sandbergs ekonomiska  ekonomiska redovisning visade på en merkostnad på drygt 900.000 kr för en termin.  Wilhelmsson påpekade att merkostnaden inte var av engångs karaktär och att kommunens merkostnad därför var 1,8 milj pr år, Han sade att han inte var emot alternativ  till kommunala verksamheten men att  dessa alternativ medför ökade kostnader för kommunen.
Min uppfattning är att  så inte behöver vara fallet utan vi kan lägga ut vissa delar av kommunens verksamheten utan att det är kostnadsdrivande .. Det kan kanske t o m med bli till en lägre kostnad. Detta hävdade jag i debatten.
Min och centerns uppfattning är att merparten av den offentliga  verksamheten  skall vara i kommunal regi men att alternativ skall finnas vilket är stimulerande för den egna verksamheten och till gagn för kommuninvånarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0