Trivsam mat och kulturvandring i gassande solsken.

Söndagens  mat och kulturvandring samlade 130 personer. Vi vandrade i gassande solsken,
men utöver vackert väder bjöds det även på många goda smakprover samt en god lunch med
stekt kalkon och lammbiff av Mia Kandi, Sigvard Måns gård. Vi startade vid Nyvångs
gruvmuseum, där Inger Pettersson berättade om gruvmuseet och gruvepoken. Strax därefter
bjöd  Selleberga  Schitzel& Burger  på sin goda korv.
 Vill Du ha bilden större, klicka på den.
 
 Nästa station var hos Brännans Tomater. Med en av de kvarvarande dinosaurierna i
bakgrunden  berättade Torbjörn Andersson om företaget och bjöd på flera sorters tomater.
Därefter kom vi till Lina Olsén, från Café Tösabiten, Ekeby , som bjöd på världens godast kanelbullar.
Lina har vunnit ett otal priser och utmärkelser och är en av landets mera kända konditorer.
       T.v. Josef Kandi, biträdande kock.
På bilden ovan berättar Mia Kandi om familjens företag Sigvard måns Gård i V. Broby.
 men också om den mat man serverar.
      
Vid foten av gruvhögen berättade Ingvar Green, tidigare ordförande i Gruvföreningen, om
kolbrytningen och om gruvhögens historia. Sen vandrade vi uppför högen och nära toppen
bjöd Anette Andersson på svenska äpplen.
 
Uppe på toppen hade Bertil W. lagat befintlig bänk, så trötta vandrare kunde vila sig.
Här uppe hade man en vidunderlig utsikt över det bästa av nordvästskåne.
När vi kom åter till muséet bjöd Åstorps Spettkaksbageri på spettkaka.
Till sist var det Nyvångs Gruvförening, som svarade för servering av kaffe och kakor.
En bra avslutning på en uppskattad vandring.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0