Center-rikdagsledamöter besökte Tomarps Kungsgård

Med anledning av fastighetsverkets utredningsförslag om försäljning av Tomarps Kungsgård besökte centerns ledamot av riksdagens kulturutskott, Anders Åkesson, tillsammans med c- riksdagsledamoten från nordvästskåne, Gunnel Wallin , Tomarp Det var Gunnel, som hade aktualliserat träffen. Hon tyckte det var viktigt att Anders på ort och ställe, fick se Kungsgården och ta del  av all den kultur, som finns att tillgå.Som ordförande i Tomarps Kungsgårs vänner deltog även jag i träffen.
Ulf och Magreth berättade om  deras elva år på Tomarp men också om den myckna historia som är förknippad med Kungsgården.Sedan redogjorde jag för vänföreningens uppfattning hur viktigt det är att Tomarps Kungsgård är i statlig ägo och därmed att kungsgården kan garanteras vara tillgänglig för allmänheten.
Anders Åkesson tog även del av den reklamfilm som fastighetsverket framställt om TK. Hann fann att fastighetsverket verkade stolt över den upprustning, som skett i Tomarp och över den verksamhet som där bedrives.
Han tyckte även att Tomarps Kungsgård var ett ypperligt exempel på hur fastighetsverket skall arbeta för att nå ut till allmänheten och göra vår historia tillgänglig för många. Han var bekymrad över utredningens många brister och felaktigheter vad gäller Tomarp och undrade då om man överhuvudtaget kunde ha tilltro till den gjorda utredningen.
Han tyckte nu att han hade ett bra beslutsunderlag, när frågan kommer upp i kulturutskottet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0