Intressant program på företagarträffen i Tingvalla

Måndagkvällens företagarträff samlade fyrtiotalet deltagare. Vi bjöds på intressanta anföranden. Först ut var kommunens näringslivsutvecklare Susann Cardell, som redogjorde för Svenskt Näringslivs ranking för Åstorps kommun. Sen var det Christer Andersson vd för 3Hus AB i Åstorp, som berättade om sitt företag och om den byggnation av två åtta våningshusen vid Storgatan som pågår och om den planerade bebyggelsen på tomten där Björnekulla industri i dag är belägen.
Efter kaffet var Anna Hansson, i dag HR chef för forskningsanläggningen ESS men tidigare HR chef för Sonny Sverige. Anna beskrev hur det var att jobba i en japansk koncern med global verksamhet. Vi fick beskrivet de stora kultur skillnader som råder mellan japansk och svensk företagsamhet.
På en fråga om vi kunde komma på studiebesök till ESS så blev svaret " Ja, men det är inte möjligt förrän 2020 för det är först då, som anläggningen är färdig.".
Som avslutning talade ordf. i Företagarna Ängelholm, Jacob Larsson, om Framtidsutsikterna för svenskt näring. På fem minuter tecknade han en positivbild för svenskt näringsliv de närmast kommande åren.
Avslutade gjorde v.ordf. i Företagarna Åstorp, Annica Vink, som talade om Företagandet i Skåne, men också om hur Företagarna och Centerns hade en samsyn på de flesta av frågorna som berör villkoren för svenska företag.
På bilden nedan syns Anna Hansson tillsammans med Jacob Larsson, ordförande för Företagarna i Ängelholm
men boende i Åstorp.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0